Sibelga Rapport Annuel 2018 Een nieuw management

Een nieuw management

Een markant feit het afgelopen jaar, was het aantreden van een nieuwe directie. Die heeft alle troeven in handen om de drie grote uitdagingen aan te gaan waar Sibelga mee te maken zal krijgen: de toegang tot energie voor iedereen, de energietransitie en de digitale revolutie.

Een nieuwe directie

1 november 2018. Marie-Pierre Fauconnier volgt Luc Hujoel op. Vijftien jaar lang stond hij aan het hoofd van de onderneming en van die gelegenheid willen we gebruikmaken om onze waardering uit te spreken voor zijn engagement en zijn scherpzinnigheid. Hij verrichtte baanbrekend werk voor de vrijmaking van de energiemarkt en was een fervente voorvechter voor de belangen van de gemeenten. Marie-Pierre Fauconnier neemt de fakkel over. Zij is gepassioneerd door energie en was tot dan Voorzitster van de CREG (Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas) en Ondervoorzitster van de Council of European Energy Regulators (CEER). “Als ik mij voor een bedrijf inzet, doe ik dat voor 100%, en met hart en ziel voor het belang van het bedrijf en van al de mensen die er werken”, verklaarde onze nieuwe algemeen directeur bij haar aanstelling.

Sibelga Rapport Annuel 2018

Roadmap voor de Human resources

De wereld is in verandering. En de behoeften van de onderneming en de verwachtingen van de medewerkers veranderen mee. Vandaar dat er een roadmap werd uitgewerkt om ons aan te passen aan die veranderingen. De aanstelling van Raphaël Lefere als directeur van het departement Human resources was daar het ideale moment voor. Er werden 25 werkdomeinen geïdentificeerd die Sibelga op weg moeten helpen om zich voor te bereiden op de toekomst en daarbij efficiënter en moderner te worden en de focus nog meer te leggen op het welzijn van de medewerkers. De allereerste werkdomeinen die dit jaar aan bod kwamen, zijn onder meer een sterkere community van managers en teamleiders om hen beter te informeren, op te leiden en te mobiliseren.

Sibelga Rapport Annuel 2018
Sibelga Rapport Annuel 2018
Sibelga Rapport Annuel 2018
Sibelga Rapport Annuel 2018